“You say tomato”

– Jeg siger bland dem med oliven, og du har sommer på et fad! Jeg var lige i Torvehallerne for at nyde friheden og sommeren efter min eksamensopgave var afleveret og ude af verden for en stund. Elsker det der grønt marked der foregår midt i Torvehallerne, og jeg har altid lyst til at købe alting, men ved aldrig helt, hvad jeg skal bruge det til – alle de forskellige slags chili, bønner, blomkål i mange farver… Jeg har hørt en klog mand sige, at de bedste opskrifter kommer man på, når man går på marked, så fulgte mit instinkt og mavefornemmelse, og købte, uden tøven, en god portion tomater i alle farver, former og størrelser, hvorefter jeg smuttede forbi en af staderne og snoldede oliven.

Da jeg kom hjem gik jeg i køleskab og krydderurterne, og sammensatte en ret smuk, appetitlig, lækker tomatsalat. Jeg spiste ikke andet til aftensmad (andet end noget brød) for med så gode råvarer, har man faktisk ikke rigtig brug for andet. Opskriften får du her:

Ingredienser:

  • en halv squash i skiver
  • en håndfuld frisk basilikum – og koriander
  • en god mængde blandede, friske oliven
  • en god mængde blandede tomater i skiver
  • et lille fed hvidløg
  • en ansjos
  • olivenolie og balsamico af god kvalitet

Fremgangsmåde:

Steg squasskiverne i hvidløg, lidt olivenolie og ansjos. skyl og skær tomaterne i skiver, og læg dem i skiftende farver og former på et fad. Læg oliven over sammen med krydderurter. dryp olie og eddike over og top med de stegte squash. Server med brød og nyd 🙂

-Cecilie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s