Min version af en regnbue skål

Konceptet i en regnbue skål tiltaler mig utroligt meget: At spise efter regnbuens farver er smukt, godt for øjet, maven, sindet og helbreddet! 

Jeg elsker især, at man, på denne måde, også kan servere en ret, som består af alle de tilberedninger, grøntsager, frugter og nødder, man aller bedst kan lide!

Jeg gik efter farvekategorier, og valgte ingredienser herfra. På den måde er det nemt af inkludere mange farver.

  • Rød, gul og orange: Gulerødder, rød peber og parmesanchips (og lidt gedeostechips)
  • Grøn: Hjertesalat, agurk, broccoli, kiwi, en rest grønkålchips fra forleden

Jeg har brugt en dejlig kombination af krydderier: stødt chili, gurkemeje og vaniljepulver. Vanilje er fantastisk til at runde smagen af, og generelt, når man laver mad, hvor der indgår frugt.

Fremgangsmåde:

Skyl broccoli, skær den i mindre buketter og blancher kort i kogende vand. dernæst skyller du gulerødder og peberfugt og skærer i mundrette bidder. Opvarm olie i en pande, rist krydderierne af inden du tilsætter gulerødder og rød peber. Steg til alt er vendt godt sammen og har fået lidt kulør.

Skyl salat og agurk og skær det i mindre stykker. Vend sammen med broccoli i en skål.

Flæk kiwierne og skær kødet i tern. Hæld dem i en skål og pres citronsaft hen over. pres også lidt citronsaft over salatblandingen. Hæld gulerødder, peber + det meste af stegeolien over i en tredje skål, og hæld resten af olien over salatblandingen. Smag til med salt, hvor du ønsker det.

Sæt grøntsagerne i køleskabet til du skal servere.

IMG_0464

Parmesanchips:

Sæt mindre klatter af parmesan på en pande og varm den op med høj varme. Forsøg dig med paletkniven om parmesanen er sprød og sammenhængende, så du kan vende det. steg færdigt et par minutter på den anden side, evt på eftervarmen, da de ikke behøver være 100% sprøde.

Server nu dine lækre, tilberedte grøntsager i pæne skåle (min er fra Bitz) og læg et par parmesanchips i siden/på toppen.

Velbekomme

-Cecilie 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s