Hvad bruger man en kæmpe squash til?

Jeg var i Jylland for kort tid siden, sådan rundt omkring, Sæby, Lille vildmose, Dokkedal, tredages tur, kort, luksus og rigtig dansk sommerferie-agtigt 🙂 Standard for små landsbyer i Jylland, hvor man selv gror, dyrker og vokser alt, man spiser, var der, ved en havelåge, to gratis øko kæmpesquash. Selvfølgelig snuppede jeg en, for det er jo mega lækkert sådan noget sæson-grønt (om end lidt vulgært af størrelse måske…)

Hvad skal man så lave ud af sin kæmpesquash?

Jeg stod mellem noget vege-lasagne og sådan noget farseret-grøntsag. Da jeg også havde æg og kikærter, som skulle bruges, blev det sidstnævnte.

Jeg har købt noget virkelig lækkert salt fra Mariager; der er tang i, så det giver en god umamismag til alting. Jeg har brugt dette salt i opskriften, men man kan selvfølgelig sagtens skabe fantastisk smag med almindeligt salt.

Hvis du selv ligger inde med en gigantisk squash (eller en almindelig for den sags skyld) så er det nu, du skal læse med for at undgå madspild 🙂

Ingredienserne er lidt svære at angive, da det jo handler om mængden og størrelsen af squash… Bare gang op eller ned, så det passer. Det samme gælder temperatur og bagetid, når det skal i ovnen.

Du skal bruge:

 • Et skalotteløg
 • Hvidløg efter smag
 • To dåser kikærter (samme mængde i tørrede, udblødte, kogte, hvis det er det, du har)
 • En halv til en hel rød peberfrugt
 • Et par kartofler
 • Squash
 • Salt
 • Olie af en art
 • To æg
 • En god håndfuld reven ost
 • Krydderier efter ønske (Jeg har brugt timian og oregano)

Fremgangsmåde:

Start med at flække squash og grave kødet ud med en ske. Hæld salt over de halve “skaller”. Læg kødet i en stegepande og kog det, så en del af væsken fordamper. Skær kartoflerne i meget tynde skiver, og læg dem ned til det kogende squashkød. Tilsæt evt lidt mere vand. lad det hele koge sammen til en mos.

Hak løg og hvidløg fint og smid det, sammen med krydderier, op til squash-kartoffelmosen. Tilsæt lidt olie og steg det igennem. tilsæt rød peber i tern og steg i kort tid. Når det hele er kølet lidt af, skal du tilsætte æg og vende det hele rundt. Osten kan du enten vende i nu, eller drysse over til slut, eller gøre lidt af hvert. Skyl salten ud af de tomme squash-skaller og fordel de stegte, kogte grøntsager i skallerne.

Tænd ovnen på 200 grader og bag dine farserede squash til de er gyldne (et sted mellem 20 minutter og 30)

Server med lækkert brød og smør.

Velbekomme 🙂

-Cecilie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s