Chokolade cupcakes med hindbærfrosting

Jeg havde bagt cupcakes for et par dage siden, fra bloggen annetteskager, nogle lækre banan nogen med jordbærfrosting. De røg som dug for solen, så på stærk opfordring fra min kæreste, skulle jeg meget gerne bage noget mere og oftere. Det har jeg så gjort, og resultatet blev nogle selvopfundne cupcakes med mørk chokolade og vanilje, og en topping af hindbærfrosting. Nogle har fået et lille chokoladehjerte på toppen, men jeg er desværre ikke så god til at temperere chokolade, så det er smagen, jeg vil brillere på 🙂

Men de er da blevet ret fine alligevel, og du kan jo give dig i kast med at lave nogle endnu smukkere lyserøde kager 🙂

Til 10 muffins skal du bruge:

 • 50 g. smør
 • 120 g. hvedemel
 • 1,5 tsk bagepulver
 • En plade mørk chokolade (100 g), gerne 86%
 • Et æg
 • 1-2 dl vand
 • En knivspids salt
 • 140 g sukker
 • 2 tsk vaniljepulver

Frosting:

 • 120 g. smør
 • En skefuld skyr (kan udelades)
 • En håndfuld hindbær
 • Et drys vaniljepulver

Fremgangsmåde:

Start med at blande mel, smør, salt, sukker og bagepulver med et piskeris. Tænd ovnen på 175 grader. Tilsæt ægget og pisk videre, tilsæt vand til dejen bliver mere flydende (men stadig fast). Hak chokoladen groft og rør det i dejen. Fordel dejen med en ske i 10 muffinsforme og bag kagerne i 16 minutter. Tjek efter med en gaffel, der skal ikke hænge dej ved.

Mens de bages, kan du lave frostingen: Start med at hælde hindbær, vanilje og lidt vand i en gryde, og giv det et opkog. Si dernæst kernerne fra, så du får en ren hindbærpure. I en anden skål piskes smør og flormelis sammen, til det bliver luftigt. Tilsæt skyr og evt lidt mere flormelis. Pisk videre og tilsæt hindbærpureen, når den er afkølet. Hvis frostingen skiller skal du blot sætte den på køl og så piske det op igen. Og hvis den er for flydende, tilsættes der bare lidt mere flormelis.

Sæt frostingen på køl indtil den skal på de færdige cupcakes. Det er en fordel, at den er helt kold, når du skal bruge den, da smørret ellers vil smelte. Det samme gælder selvfølgelig for cupcakes’ne.

Du kan enten påføre frosting med en sprøjtepose og tyl, og påføre det i en spiral udefra og ind til midten, eller du kan bruge en ske.

Jeg brugte sprøjtepose både til frosting og chokoladehjerter 🙂

God bagelyst!

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s