Efterårets lækreste brombærmarmelade

Noget af det bedste ved at bo i en vis afstand til København er, at man ikke skal bevæge sig ret langt ud af døren, før omgivelserne bugner af bær og blomster og hvad naturen ellers har at byde på af skønne ting 🙂 Jeg har været lidt rundt omkring og samle de lækreste perfekt modne brombær, som jo er perfekte fra nu og til oktober. Ud af dem har jeg lavet det lækreste syltetøj/marmelade, som jeg har tænkt mig at spise på pandekager og hjemmebagte surdejsboller, mums!

Jeg har dekoreret mit glas med noget kønt papir, det synes jeg giver lidt ekstra hygge til oplevelsen, når man skal bruge sin hjemmelavede marmelade.

Det er ikke besværligt, måske lige med undtagelse af brombærjagten, hvor det kan anbefales at have så gammelt tøj på som muligt, som dækker så meget af din krop som muligt… Dels for at undgå de skarpe torne på brombærbuskene og dels fordi du kan risikere at få lidt brombær på tøjet/ødelægge tøj på torne.

Kan du købe brombær er det selvfølgelig nemmest omend mindre autentisk 🙂

Til et glas fantastisk brombærmarmelade skal du bruge:

  • 500 g brombær
  • 400 g sukker
  • En flækket halv stang vanilje
  • En halv øko citron
  • Evt rosenvand
  • Atamon
  • Et tomt glas

Fremgangsmåde

Hæld brombærrene i en gryde og sæt dem til at koge ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt sukker og en halv flækket vaniljestang og kog videre ved svag varme i 10-20 minutter til du føler konsistensen er tyk nok.

Tag marmeladen af varmen og pres citronsaft i, evt også lidt revet citronskal. Tag vaniljestangen op. Jeg tilsatte en tsk rosenvand, fordi det fungerer rigtig godt sammen med bær. Det giver en let parfumerethed til marmeladen, men pas på ikke at bruge for meget.

Skold glasset og skyl det med Atamon. Hæld marmeladen på glasset, luk stramt til og sæt det på køl med det samme. Det vil, forhåbentligt, stivne mere, når det køler af og “sætter” sig.

Nyd det med hvad der lige tiltaler dig 🙂

Ps. Den anden halvdel af vaniljestangen kan sagtens bruges til at lave hjemmelavet vaniljesukker af. Læg den i en lufttæt beholder/et syltetøjsglas, hæld almindeligt hvidt sukker over og lad det stå til du en dag skal bruge vaniljesukker.

Velbekomme

-Cecilie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s