Iskaffe (to go) med lakridssirup

-Og instant iskaffe på isterninger.

Vend det til noget positivt, at du ikke har en termokande og/eller tid til at brygge en ekstra portion kaffe om morgenen: Løsningen er iskaffe!

Jeg er, som mange andre lærere og lærerstuderende, meget meget glad for kaffe, og for tiden har jeg rigtig mange dage, hvor jeg skal ud af døren inden kl 7, derfor kan jeg – især pt – ikke undvære kaffen… Jeg føler det er på høje tid, at jeg fandt på det her iskaffe to go koncept!

Du kan nemt lave en lækker, stærk. økologisk iskaffe og opbevare den i fryseren, således, at isterningen tør op på vej til skole/arbejde, og bliver til iskold, iskaffe 🙂

Det er så nemt her:

  1. Lav en meget stærk kaffe (ca dobbelt så stærk, som din sædvanlige kop kaffe). Jo mere der er kælet om kaffen desto bedre, og jeg kværner gerne mine egne øko bønner lige inden brug, så de opbevarer det mest mulige aroma.
  2. Lad det trække mens det køler af. Når det er lunkent eller koldt kan det hældes på drikkedunk/plasticflaske og resten i isterningeposer.
  3. Fyld ikke flaskerne helt op, da der skal være plads til lakridssirup (Karlsens fx.) eller sirup af anden smag, men lakrids er bare så in 🙂 Hvis den skal være lidt cremet, skal der også være plads til mælk.
  4. omryst flasken og smid den i fryseren, til det skal drikkes.

Isterningerne kan knuses, kommes i et glas/flaske og blandes med mælk og sirup. Så behøver man ikke brygge kaffe hver gang man skal lave iskaffe.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s