Sund, grøn, frisk, smuk, lækker energi

Jeg havde egentlig overvejet at lave risengrød i dag, I ved, når det bliver koldt og mere efterår end sommer og man får lyst til indbegrebet af hygge og varme… Men så kiggede solen alligevel lidt frem, og jeg tog mig sammen, for det er simpelthen bare lidt tidligt til julemad, ikk? Jeg var også ret fornuftig, for jeg føler mig så træt for tiden, og intet hjælper bedre på den gode energi end de grønne grøntsager og d-vitaminer. Tilføj smagen af Sydeuropa i form af noget pesto-agtigt parmesan/basilikum og så glemmer man (næsten) at det er efterår 🙂

Jeg har for første gang forsøgt mig med det der spaghetti squash/squash i strimler, det smager faktisk virkelig godt, har en dejlig saftig konsistens, så forvent at se mere af den slags her på bloggen 🙂

Opskriften kommer her:

Du skal bruge

(og ingredienserne er som sædvanligt 100% justerbare efter din appetit):

  • Broccoli
  • Squash
  • Basilikum
  • Hvidløg
  • Rejer
  • Avocado
  • Parmesan/primadonna
  • Oliven
  • Tilbehør: Brød, gerne hjemmebagt

Fremgangsmåde:

Start med at rive squash i lange strimler med en kartoffelskræller. De skal kort blancheres i kogende let saltet vand. tag dem op med en ske, men lad vandet blive i gryden, da broccolibuketterne også lige skal blancheres. Grunden til at de kun skal blancheres er for at beholde noget bid i grøntsagerne, så det ikke bliver noget smattet noget.

Læg squashstrimlerne i bunden af tallerken/skål, fordel broccolibuketter over, drys med en stor håndfuld skyllede basilikumblade, oliven og kugler af en avocado over. Pres en halv citron over det hele.

img_0621

De famøse squash spaghetti

img_0623

Grønhed – se lige hvor lækkert hva!

img_0630

Dernæst skal rejer og hvidløg steges sammen i ca to spsk olie i en gryde eller pande, de skal, sammen med olien kommes oven i salaten, når det er stegt færdigt (sørg for at hvidløget ikke branker, så smager det underligt).

img_0633

Til sidst kan du høvle lidt parmesan over hele molevitten, hvis du synes.

img_0635

Parmesan fungerer altså ret godt, primadonna ligeså 🙂

Server med brød, håber I nyder det 🙂

-Cecilie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s