Græskarlampe

Det er lidt tidligt, jeg ved det godt, til Halloween ting og sager, men jeg skrev i forrige indlæg, at jeg i -forbindelse med mit græskar tema – ville lave min version af en græskarlanterne og smide på bloggen.

Når man er lærervikar og lever I et ret amerikaniseret Danmark, kommer man ikke uden om at kreere en del Halloweenlamper i tidens løb, eller Jack o’ lantern som han jo hedder. Så jeg har nu også forberedt mig lidt på at vise eleverne, hvordan man laver sådan en. Det er jo også fedest at have styr på tingene, når man er den voksne og ansvarsfulde engang imellem.

Nu vi er ved vikarjobbet, er det en fantastisk undskyldning for at dyrke sin barnlige side: Man kommer igennem en del Frozen-sange, julekalender, fødselsdagsfejring, legetimer, you name it, jeg elsker det!

Nå, men her er han så, mit pragteksemplar med lys i, og jeg har gjort således:

  • Start med at skære stilken og lidt af toppen af græskarret i en, nogenlunde pæn, siksak formet cirkel. Det er lidt svært, for græskar er virkelig hårde at skære i.
  • Dernæst tager du med en ske, som ikke knækker let, og skovler/skraber så meget græskarkød, som muligt, ud af skallen.
  • Så skærer du øjne og mund ud, som du synes det skal se ud. Du kan evt tegne omrids med kuglepen inden du skærer, så er det lidt nemmere at kontrollere, at alting sidde lige og proportionerne fungerer.
  • Så sætter du stearinlys i og tænder det, og hvis det er et lille græskar, som jeg har brugt, så tag helst toppen af, når lyset brænder, ellers går der nok ild i det…

God før-halloween 🙂

-Cecilie

graeskar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s