Sprøde tundeller med oliven

De her var en helt impulsiv ide jeg fik ud fra hvad jeg lige havde på lager og virkelig godt, for jeg skal tømme køleskabet fordi jeg skal til Paris i morgen og hader madspild 🙂 En dåse tun, sorte oliven, squash og et par æg. Jeg spiser ret tit salater af en eller anden slags, og til hverdag er det ikke lige altid man gennemfører en lækker salatopskrift, men mere bare en blanding af de grøntsager man har i køleren. Derfor kan jeg rigtig godt lide den her slags lette, lækre, let vulgære -dog sunde – proteinbombe, man kan spise til sin elskede salat. Så har man pludselig et meget lækkert måltid, der lige topper en salat a’la same same 🙂 De er ret hurtige at lave; jeg lavede fx “farsen” inden jeg skulle på arbejde kl 9, og så havde den vist ret godt af at trække et par timer i køleskabet under tætsluttende låg, indtil de skulle steges.

Til 11 tundeller skal du bruge:

  • En dåse tun i olie
  • En halvt glas (ca) sorte oliven uden sten
  • En halv revet squash
  • 2 æg
  • To håndfulde havregryn
  • Lidt salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Hæld det meste af olien fra tunfisken, hak oliven groft og riv squashen.

Smid det hele i en skål sammen med æg og havregryn og rør/mos det hele sammen med en gaffel. Lad det evt trække i køleskabet, ellers hæld olie på en pande og varm op. Form spsk fulde ved hjælp af ske og hånd og pres det let sammen, så det holder ok.

Steg dellerne på en varm/middelvarm pande et par minutter på hver side, det gør ikke noget, hvis de bliver lidt mørke på en af siderne, bare de ikke brænder på selvf 🙂 Tryk dem evt lidt flade, så du sikrer dig, at de bliver helt gennemstegt. Server med en simpel salat og lidt brød.

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s