Lille lækker Paris guide

Jeg er lige hjemvendt fra en perfekt tur til dejlige Paris med min kæreste, og sidder nu med følelsen af antiklimaks over at være tilbage i Danmark, hvor det er koldt og hverdagsagtigt. Jeg har lyst til at lave dette blogindlæg for at forevige de dejlige oplevelser Paris har givet mig, og læs med, for det er ikke kun Triumfbuen, Museer og Eiffeltårnet, men også lidt mere autentiske oplevelser jeg varmt vil anbefale!

triumf

Barer og restauranter

Sparks

Første aften fik vi drinks på en meget hyggelig, meget lille lokal bar, Sparks: Her laver de velsmagende drinks, godt med alkohol, til rimelige priser. Intim stemning, hvor gæsterne sidder fordelt på to etager, relativt tæt ved små runde borde. Det er let at holde varmen, da der er propfyldt af glade gæster – det er tilsyneladende et populært sted for de, der kender til den lille bar.

Baren er drevet af en venlig mand, halvt italiener, halvt franskmand, som meget åbent taler med sine gæster, og han fortalte os, at han netop havde åbnet baren af den simple grund, at man møder en masse forskellige mennesker hver dag.

Vi var tilfredse med baren, og mærkede allerede, at Paris var det helt rigtige sted at opholde sig.

Café des 2 Moulins

For de af jer, der har set filmen Amelie de Montmartre; den cafe hun arbejder på findes! Cafeen hedder Café des 2 Moulins, og ligger nær Moulin Rouge. Her serveres der alt fra lækre drinks til snacks og diverse aftensmåltider. Priserne er middel, man føler sig glad og tilfreds når man går derfra, mæt i lækker mad uden at være ruineret. Vi delte en ost-pate forret og et par drinks efterfulgt af en flaske vin og lækre måltidssalater, som jeg kan anbefale jer at gå efter. Der er hyggelig stemning, og man har mest lyst til at blive hængende og bestille mere mad, selvom man er mæt 🙂

 

Picnic

Vi havde fantastisk vejr og havde derfor, heldigvis, mulighed for at spise det famøse baguette-ost-tapas til frokost i det fri. Her valgte vi at sætte os på en solbeskinnet trappe nær Musée d’Orsay og nede ved Seinen, hvor vi også fik os en velfortjent eftermiddagslur. Vi gik desuden i Luxembourghaven, som er en skøn park med springvand, blomster, papegøjer, tennisbaner, bænke, altså alt hvad man behøver på en rar eftermiddag, hvor man kan få et afbræk fra det travle byliv. Luxembourghaven ligger i det 6. arondissement, ikke langt fra Notre Dame og den hyggelige, kendte Shakespeare boghandel, som tilsammen nemt kan udgøre det for en dag med oplevelser i Paris.

Eiffeltårnet

Jeg har været i Paris én gang før, da jeg var 14, og jeg turde ikke gå højere op end midten af Eiffeltårnet. Men vi valgte at tage helt til tops kl 20, når tårnet er oplyst, himlen er mørk og luften er sprød og kølig. Det var helt fantastisk, og hvis I nogensinde tager op i Eiffeltårnet, så gør det, når byens lys tændes, og tag til tops. For selvom det er intimiderende er det så smukt, at man bliver ligeglad med højdeskræk og bare vil kigge i evigheder over Paris. Herfra kan alting ses, alle de smukke bygninger, kirker og floder, man kender til i Paris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s