Mørk bitter chokoladekage med lidt chili

Lige siden der var chokoladetema i Den Store Bagedyst har jeg haft kæmpe chokoladecrush. Dette håbede jeg på at kunne få afløb for i Paris, for der er bare et eller andet med de der franske chokoladekager! Men til stor skuffelse var det slet ikke til at opstøve i Byernes by, så jeg var nødt til at bage selv, da jeg kom hjem. Kagen er ret lille, men man kan jo bare justere mængden op, så skal man bare huske at bage den lidt længere tid. Jeg har selv lavet opskriften, fyldt med al det bedste i kageverden, og den kommer her:

Til en lille, intens kage skal du bruge:

 • 75 g. smør
 • 50 g. brun farin
 • 75 g. mørk chokolade
 • En lille tsk salt
 • En tsk bagepulver
 • Et æg
 • En æggeblomme
 • 45 g. usødet kakaopulver
 • 1-2 tsk chilipulver
 • En stang vanilje
 • 90 g. hvedemel
 • 1 dl mælk

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker luftigt. Vej mel og kakao af og bland det med bagepulver og salt. Smelt chokoladen og hæld over smørblandingen sammen med kornene fra vaniljestangen, chilipulver, æg og æggeblomme. Pisk det sammen og hæld mælken ved. Si de tørre ingredienser over smør-sukkermassen og pisk det hele godt sammen.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og hæld dejen i en lille form beklædt med bagepapir. Jeg brugte et rundt ildfast fad på 17 cm i diameter. Bag kagen i 25 minutter. Giv den et par minutter ekstra, hvis du, som jeg, bruger en lidt tyk form.

Server kagen med kakaodrys over og evt et hjerte af chili, og nyd den 🙂

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s