Cremet græskarrisotto

Så blev det halloween, og jeg går ikke for alvor op i hele halloween hurlumhejet; ingen pynt, udklædning eller andet i den stil. Men jeg benytter mig i den grad af lejligheden til at få en masse græskar indenbords. Selvom jeg har lavet et græskartema-blogindlæg tidligere, må jeg bringe endnu en, hvis jeg selv skal sige det, guddommelig græskaropskrift. En dejlig varm, krydret, smuk græskarrisotto, perfekt til en kold, mørk og stormfuld lørdag aften. Jeg har selv lavet opskriften efter ”hvad-går-godt-sammen-i-en-risotto”-princippet, og som sædvanligt blev den lavet på slump med målene, men jeg har forsøgt at formulere det kogebogsvenligt 🙂

 Du skal bruge (2 pers)

  • 2 dl risottoris
  • Et halvt hokkaidogræskar
  • Et skalotteløg
  • Halv liter grøntsagsbouillon
  • Et par håndfulde økologisk skyllet rucola
  • Revet parmesan efter behag
  • Rosmarin eller timian, gerne frisk, men stødt er også fint
  • Et glas hvidvin
  • Smør og olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Hak løget fint. Steg det i en blanding af smør og olie et par minutter til det er lidt mørt. Tilsæt risene og steg dem med i et par minutter ved middelvarme. Hæld vin over og lad det koge ind før du tilsætter bouillon lidt ad gangen, så risene opsuger væden. Når risene stadig har lidt bid, skal græskarret (skåret i små tern) tilsættes sammen med krydderier. Lad det hele koge lidt mere, og når risene er al dente, skal der parmesan og rucola i, og det hele vendes rundt og smelter sammen. Drys til sidst lidt frisk rucola på toppen og server med hvidvin, parmesan og evt ristede græskarkerner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s