Detox i dejlige Sverige

Den foregående weekend var jeg og min kæreste i hans families sommerhus i det sydvestlige Sverige, mere præcist Halland, langt ude i en snedækket skov. Ikke at det var diæt-agtig detox, men en detox i form af den reneste naturluft og ingen netværk af nogen art, ikke engang fjernsyn. Det er så tiltrængt med mindfulness i en ellers travl hverdag i det moderne videnssamfund, hvor man ikke lægger sin telefon længere væk end i lommen, så den altid er inden for rækkevidde! En weekend er ikke længe, men gør underværker, da man virkelig får nydt tosomhed, smuk natur, en god bog og et (par) glas rødvin.

Weekenden delt op i tre lige vigtige dele:

1.Smukke, fantastiske gåture i det fineste landskab, som lever op til ideen om winter wonderland. Vi var på elg, vildsvine og urfugleture, så en masse fodspor, men ingen dyr desværre. Men det er fint nok egentlig, for i grunden er jeg ret intimideret ved tanken om at stå ansigt til ansigt med en kæmpe elg… Desuden er luften i denne del af Sveriges natur 100% ren, dvs der vokser en slags mos på træerne, som kun kan leve, hvis der intet forurening er, altså har vi et bevis på det 🙂

2.En masse timer (nattesøvn inklusive) foran pejsen. For i Sverige på denne tid af året er det så koldt, at en pejs er uundværlig. Vi valgte at flytte ind i stuen hele weekenden, for det var altså minus 15 grader. Jeg længes i skrivende stund efter den pejs, for der er ærligt ikke noget bedre i verden end at varme sig i flammernes skær 🙂

3.Virkelig lækker mad! Vi benyttede os en del af Nigella-inspirerede opskrifter, noget med salvie, kylling, spinat og flødesovs, slet ikke dårligt. Der ud over skulle vi selvfølgelig indtage kanelbullar i store mængder samt rødvin og lækre øl, så var stemningen ligesom sat.

 

Konklusion: Jeg kan varmt anbefale dig at tage en sjælevarmende detox weekend i Sverige god for sindet, øjnene, maven og humøret.

 

-Cecilie

One thought on “Detox i dejlige Sverige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s