Julet vegetarisk salat

Når det er tid til julemad, og man er halvt eller helt vegetar, føler jeg mig ofte sådan lidt udenfor: Der er altid kæmpe mængder af kød, og ikke rigtigt nogen friske grønne retter, og det kan godt gå hen og blive lidt kedeligt kun at spise kartofler og waldorfsalat (selvom sidstnævnte bestemt ikke er at kimse af). Min familie har de fleste år været rigtig gode til at huske at lave en frisk grønkålsalat eller appelsin og granatæblesalat, men jeg føler vi mangler en vegetarisk julemadsrevolution.

Jeg er gået i tænkeboks og nedskrevet alt hvad der er julet og grønt at spise, og har sammensat en virkelig lækker, sund, julet salat på grundlag heraf: Quinoasalat med rå broccoli, tørret frugt og blåskimmelost.

Til den skal du bruge:

  • Et halvt broccolihoved skåret i ret små buketter
  • En kvart/halv Danablue (eller anden blåskimmel)
  • To håndfulde rosiner/sultanas/tranebær
  • Lige dele quinoa og perlebyg eller spelt
  • Olivenolie
  • Rødvinseddike

Fremgangsmåde:

Kog kornene i let saltet vand. Skyl broccoli og skær det fint ud. bland det i smuk skål/fad med rosiner og smulr osten hen over. Lad kornene køle af, når de har kogt og vend dem med eddike og olie. Når det er helt kølet af kan du vende det sammen med resten af salaten. Server og nyd 🙂

Et lille tip: valnødder og/eller granatæble vil klæde retten her ret godt.

-Cecilie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s