Napoleons-nissehuer

Jeg havde noget marcipan i køleskabet, og lyst til at lave noget julekonfekt, men det skulle være lidt mere fancy end den velkendte marcipan-nougat blanding. Derfor tænkte jeg, at napoleonshatte er en ret lækker fancy én, dog ikke helt julet nok, så resultatet blev til napoleons-nissehuer, eller napoleonshatte med et julet twist. Nærmere beskrevet, napoleonshatte med valnødder, grand marnier og et drys af revet (økologisk) mandarinskal.

Til 16 (pænt store) napoleons-nissehuer skal du bruge:

Mørdej

 • 150 g smør
 • 300 g hvedemel
 • 100 g flormelis
 • Et æg
 • Et lille nip salt

Kransekagemasse

 • 200 g marcipan
 • En æggehvide
 • 100 g sukker
 • 60 g groft hakkede valnødder
 • En spsk Grand marnier

Der ud over:

 • En plade mørk chokolade (Jeg bruge 86% kakao)
 • Økologisk mandarinskal

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne til mørdejen med fingrene og ælt det sammen. Lad det hvile i køleskabet i en frysepose eller folie ca 30 minutter.

Bland imens kransekagemassen ved at røre æggehvide og sukker sammen til sukkeret er opløst, Lad det evt stå et stykke til, så sukkeret opløses helt. Dernæst skal marcipanen skæres i mindre tern eller rives, og det blandes i æg/sukker sammen med valnødder.

Tag mørdejen ud af køleskabet og rul det lidt tyndt ud, ca en halv cm. Udstik cirkler med glas el. lign, ca 8 cm i diameter. Læg en kugle kransekagemasse på hver og fold tre sider af mørdejen op omkring, tryk det fast, evt med lidt vand som lim.

Bag kagerne i ovnen ved 200 g i 9 minutter til de er let gyldne (ikke mørke). Når de er kølet af kan du smelte lidt over halvdelen af chokoladen, resten i en skål, der kan tåle varme. Så hælder du den smeltede chokolade over det ikke-smeltede, og lader det smelte sammen ved omrøring. Dyp undersiden af napoleons-nissehuerne i chokoladen, så der kommer et fint lag chokolade på, og læg dem til tørre med chokoladesiden opad. Drys med mandarinskal og server og nyd 🙂

God jul!

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s