Grafisk linoleumstryk

Jeg synes, at linoleum er et ret fedt materiale til tryk og kunst, der er så mange potentialer i det! Du kan bruge alle farver, så længe du har dem i form af flydende maling (tjære er selvfølgelig bedst, men akryl kan altså også fungere), og man kan enten lave billeder med avantgarde motiv, abstrakte billeder og grafiske motiver. Jeg har lavet to tryk med grafisk motiv. For at understrege grafikken i det, har jeg valgt at køre sort-hvidt tema, og så lavet to billeder i serien.

Processen er som følger:

Skitser på et papir, overfør til linoleumspladen (jeg brugte a5 format) og optegn med sort tusch.

Brug linoleumsknivene til at udtage de felter, der ikke skal males. Husk endelig at skære bort fra dig selv, for at undgå dybe sår…

Når uskæringen er færdig, tager du, med fin malerulle, ov påfører maling ved at rulle hen over motivet på pladen. Læg det med malingen opad, og læg et stykke papir over, som du laver cirkelbevægelser med bagsiden af en ske på. Således overføres trykket til papiret. Lad det tørre og indram det. Det er en god gave ide synes jeg, da det ser ret prof ud 🙂

-Cecilie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s