Ratatouillesalat a la sommer

Hej alle, og undskyld, at jeg har været meget stille, men har været til eksamen og det har været pænt presset, I keder det sikkert 🙂 Men nu er jeg her igen, og jeg bringer med mig forår og dertil en sommerlig opskrift, der hjælper de lyse tider på vej 🙂

Det er en ratatouille agtig salat, og den kan varmt anbefales, så derfor er opskriften lige her:

 • En aubergine
 • En squash
 • Mange tomater (omkring 400 g), blandet cherry og almindelige tomater
 • Olivenolie
 • En håndfuld af hver basilikum og persille
 • En rød peberfrugt
 • Icebergsalat (et lille halvt hoved)
 • En avocado
 • Salt efter smag
 • Æblecidereddike
 • Lidt brie, mozzarella eller gedeost til at drysse over ved servering

 

 • img_1008

Fremgangsmåde:

Skær aubergine i lange smalle strimler, skær squashen i tynde skiver og del peberfrugten i to. Læg peber med skindsiden opad og grill i ovnen sammen med aubergine, Et par cherrytomater og halvdelen af squashen. Grill til det bliver gyldent/let mørkt og peberen skal blive sort på skindet.

Tag Grøntsagerne ud og læg peberfrugten i en frysepose. Læg resten op i en stor skål sammen med krydderurter, de sidste tomater, skåret i skiver eller halve, alt efter hvor store de er. Skyl og riv salaten i mindre stykker og vend med grøntsagerne. drys salt, olie og eddike over. Når Peberen er kølet af kan du rive skindet af, og rive den i strimler, som du også blander i salaten. Læg kugler af avocado øverst. Server med ost og brød og nyd den som den er eller spis den til et stykke kylling.

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s