Lun salat med vilde ris

Det er sjældent at jeg spiser ris, jeg synes de er lidt kedelige. Men vilde ris (som egentlig er en græsart) er meget mere spændende, da de har godt med bid og en speciel nøddeagtig smag, som fungerer rigtig godt i lune vintersalater. Her kommer mit bud på en måde at inddrage de (meget sunde) lækre ris 🙂

IMG_1010.JPG

Ingredienser:

 • 200 g vilde ris
 • En dåse borlottibønner
 • To håndfulde rucola
 • 200 g grønne bønner
 • 1,5 dl grøntsagsbouillon
 • En halv rulle gedeost
 • Et æble
 • Et par rødbeder
 • 3 fed hvidløg
 • Et rødløg
 • Evt et par friske grønne oliven

Fremgangsmåde:

Start med at koge risene (40 minutter). Imens hakkes løg og hvidløg fint og steges ved middel varme på en pande med olie. Skræl rødbederne og skær dem i mindre tern (det sviner, så hold det evt nede i vasken). Kom bønnerne ned til løgene og lad dem stege med. Kom også borlottibønner, oliven og rødbederne på panden. Når risene er færdige skal de også på panden samen med bouillon. Lad det hele simre til bouillonen er kogt ind. Skyl salaten og æblet, skær æblet i tynde både og gedeosten i tynde skiver. Bland det hele sammen og server og nyd 🙂

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s