Vinterlækker rødbedetærte med gedeost og laks

Vinterlækker rødbedetærte med gedeost og laks

Det her er muligvis min vinterlivret! Jeg er ret tosset med rødbede og spiser dem på næsten daglig basis, rå og tilberedt. Det er billigt, det er sundt, det er miljøvenligt fordi det er en af de der (oftest) gode økologiske danske sæsonvarer, man anbefaler. Ud over det, kan man bruge rødbeder til alt, chokoladekage, råkost, juice, suppe tærte, you name it. Her er en opskrift på en meget lækker tærte + et lille tip til hvordan den hjemmelavede tærtebund bliver sundere uden at miste comfort-food egenskaben. Server tærten med en enkel grøn salat med olie-eddikedressing.

Til tærtebunden skal du bruge:

 • 75 g. smør i tern
 • Et æg
 • 3 spsk olie
 • 3 spsk koldt vand, eller nok til at dejen samler sig
 • 150 g. hvedemel
 • 100 g. grovvalsede havregryn (giver en rigtig god smag til bunden)
 • Lidt salt

Tærtefyld:

 • 200 g. fersk laks (svarer til to laksefilleter)
 • 4 rødbeder
 • Et lille bundt frisk persille
 • 2 æg
 • 300 g. hytteost
 • 1 dl mælk
 • 100 g. gedeost i skiver
 • Lidt stødt timian
 • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Smuldr smørret i melet, tilsæt havregryn og olie og æg og ælt det sammen. Tilsæt salt og vand til dejen samler sig så den kan rulles ud. Tænd ovnen på 200 grader. Rul tærtebunden ud, læg den i en springform og prik huller i den med en gaffel, så den ikke hæver op ved bagningen. Forbag bunden i 20 minutter. Mens tærtebunden forbager kan fyldet tilberedes. Laksen frigøres for skind og skæres i mindre bidder. Rødbederne skrælles og skæres i tynde skiver. I en skål blandes mælk, hytteost, hakket persille, salt, peber og æg. Når tærtebunden tages ud, fordeles først laksen, dernæst halvdelen af rødbederne, og æggemassen hældes ud over. Så lægges resten af rødbederne på og der fordeles gedeost henover. Drys med timian og bag tærten i den 200 grader varme ovn i 35 minutter.

-Cecilie

img_1021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s