Food-prep og nul madspild

Jeg bruger ikke så tit løg, når jeg laver mad, og det er desværre sjældent at man kan nøjes med at købe et løg. Derfor er det tit, at jeg (man) står med en hel pose skalotteløg tilbage, når man har lavet risotto. Og det hænder at de rådner, når man kun er en person, som bruger at dem. Det samme gælder hvidvin, når du har lavet risotto. Hvis du er inde i en periode, hvor du ikke drikker så meget alkohol, så behøver du ikke at hælde vinen i vasken efter at have brugt 1,5 dl til din risotto. Løsningen er, at du laver en ordentlig skudefuld risotto basis, som du så fryser ned i portioner. Dermed har du også lige klaret en meget hurtig risotto de næste par gange, dette står på menuen 🙂

Du skal bruge:

  • En halv til en kvart flaske hvidvin
  • 2 eller tre skalotteløg
  • Bouillion i passende mængde (men brug hellere for lidt end for meget bouillonterning, da du så har et større spektrum af mulige tilberedningsformer og krydderier når risottoen skal spises)
  • En liter vand, +/- alt efter hvor stor en portion ris du skal tilberede
  • Risottoris i ønsket mængde (beregn 100 g. pr portion/person)
  • En spsk smør
  • En spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Hak løgene fint og steg dem  smør og olie i en tykbundet gryde til de bliver møre, ikke brune. Tilsæt ris og vend dem i løg og fedtstoffet. Tilsæt vin og lad alkoholen fordampe og vinen koge ind. Hæld nu bouillon over, lidt ad gangen, så du kan vurdere hvornår risottoen er færdig (al dente men ikke grynet). Hæld det i fryseposer og frys det ned 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s