Fastelavnsboller med en masse godt

Jeg kunne nemt spise fastelavnsboller året rundt, for de smager bare så mega godt! Det er svært at vælge, hvilket fyld man skal komme i, da det hele er nogenlunde lige smovset og rart, så derfor har jeg lavet en opskrift med lidt af hvert i. Dette er mit bud på den ultimative fastelavnsbolle. 

Til 11 fastelavnsboller skal du bruge:

Dej:

 • 100 g smør (evt lidt mere)
 • 1 dl mælk
 • 1 æg
 • En kvart pakke gær
 • 15 g sukker
 • ca 400 g hvedemel

Creme:

 • 1 dl piskefløde
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 æggeblomme
 • 2 mosede bananer
 • 1 spsk maizenamel
 • Evt en spsk smør

Diverse fyld:

 • 30 g. hakket mørk chokolade
 • En stor håndfuld hakkede hasselnødder

Jordbærpure:

 • Ca 15 jordbær fra fryseren
 • 1 tsk vaniljepulver
 • Flormelis efter smag

Glasur:

 • 2 spsk kogende vand
 • 2 spsk kakaopulver
 • Flormelis til den bliver fast nok

Start med at lave dejen: Opløs gæret i mælken, smelt smørret og hæld smørret over mælken, når det er kølet lidt af. Tilsæt sukker og æg, rør godt rundt. Rør mel og kardemomme i de våde ingredienser og ælt/rør dejen smidig. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

img_20170219_154313_943

Klargør fyldet mens dejen hæver:

Til cremen skal du hælde fløde og sukker i en gryde og lade det koge op. Tilsæt æggeblomme og vanilje og rør godt sammen. Rør nu maizena i, men sørg for at der hellere kommer for lidt end for meget i, ellers bliver cremen tør. Pisk eller rør meget grundigt, mens cremen simrer til den er tyk nok. Mos bananerne helt ud og hæld cremen op i bananmosen. Rør det sammen og sæt på køl til det skal bruges.

Hak mørk chokolade. Rist og hak hasselnødderne.

Rul dejen ud til en tynd firkant (ca 0,5 cm) på et meldrysset bord. Skær det ud i 11 firkanter (alt efter hvor store eller små dine fastelavnsboller skal være). Fordel hakket mørk chokolade og hasselnødder i midten af hver firkant. Læg dernæst creme ovenpå med en ske. Saml bollerne ved at tage siderne op omkring fyldet og pres det sammen og læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 30 minutter. Bag dem i ovnen ved 225 grader 7-10 minutter.

Når bollerne kommer ud af ovnen laver du et lille hul (med tyllen til en sprøjtepose) i siden/toppen af bollerne. Der vil være et hulrum, hvori der kan fyldes jordbærsyltetøj. Lav jordbærsyltetøjet ved at koge de frosne jordbær op med flormelis og vaniljepulver efter smag. Mos jordbærene med en gaffel. Når det er kølet en smule ned, kan du hælde det i en sprøjtepose med tyl i. klip et lille hul ved tyllen og sprøjt en smule jordbær ind i hver bolle. Dæk fastelavnsbollerne med glasur, så hullerne også dækkes.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s