Banankage møder den-du-ved-nok kage

 

Kender I den-du-ved-nok kagen? Jeg troede, at det var sådan en familieopskrift, indtil jeg så opskriften på nettet også, selvfølgelig, for det er muligvis den lækreste chokoladekage der findes 🙂 Denne er en banankage version, dvs banankage med det der kokos-kaffe-choko glasur fra den-du-ved-nok kagen. Jeg har selv fundet på opskriften, og som det er med så meget andet på bloggen her, er doseringerne liiiidt på slump, men prøv jer frem, det kan ikke gå galt. Det eneste der egentlig er vigtigt for at lykkes med en kage er mængde af kage i forhold til bagetid og temperatur. Kagen hæver ikke så meget, men bliver dejligt svampet og saftig. Så her kommer opskriften:

 • To æg
 • To bananer
 • 175 g. sukker (jeg brugte halvt hvid og halvt brun farin)
 • 100 g. smør
 • En ordentlig spsk kokosolie (ikke smagsneutral)
 • Vanilje fra en vaniljestang
 • 150 g. hvedemel
 • En spsk kakaopulver

Glasur:

 • 60 g. mørk chokolade
 • 3 spsk kokosmel
 • En lille sjat vand
 • 1 tsk neskaffepulver
 • 1 spsk brun farin
 • Evt lidt mere vand, hvis den er for tyk i det
 • 1 tsk kokosolie

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker og kokosolie sammen. Tilsæt vanilje og æg og pisk det sammen så der ikke er klumper. Bland dernæst melet i lidt ad gangen. Rør det sammen og mos bananerne, hvorefter de også røres i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform (brødform/aflang kageform).

Bag i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Når kagen tages ud, blandes glasuren i en gryde ved svag varme: Lad chokoladen smelte langsomt og hæld dernæst resten af ingredienserne i. Rør det hele godt sammen og fordel det over kagen. Opbevares i tætsluttende emballage i køleskabet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s