Sprøde, smørbagte minicroissanter

Altså det her er jo ikke min egen opskrift 100%, da det var første gang jeg nogensinde bagte wienerbrødsdej, men det var mit påfund at lave dem i halv størrelse, så de, på trods af lækkerheden, er knap så vulgære. Det var lidt af et eksperiment, da det gælder om at ramme den perfekte gyldne skorpe og sprødhed samtidig med en saftig kerne… Så da jeg lavede dem mindre i størrelsen var det lige om at holde øje med temperatur og bagetid, men her får I så svaret på, hvor længe og ved hvor høj temperatur, de skal bages 🙂 Jeg har benyttet Meyers opskrift, da jeg tænkte, at det måtte være den lækreste. Opskriften nedenfor er halveret fra den oprindelige opskrift.

Ingredienser:

  • 1,5 dl koldt vand
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 30 g. gær
  • 500 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g koldt smør til indrulning
  • sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

Rør gæret ud i vandet og mælken, tilsæt dernæst æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen sammen til du har en klistret, sammenhængende, lind dej. Kom den i køleskabet i 30 min. Læg smørret mellem to stykker bagepapir og bank det fladt med en kagerulle til et kvadrat på ca 7 gange 7 cm.  Læg smørret tilbage på køl, for at sikre dig, at det er helt koldt, når det skal rulles imellem dejen.

Tag dejen ud og rul den ud til en firkant på 12 gange 12 cm. Læg smørret i midten og fold siderne af dejen ind over, så smørret er dækket af dej. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere og smid den på køl igen i 30 minutter.

Tag dejen ud, læg den på et meldrysset bord, og rul den aflang (forsigtigt). Den skal være 1 cm høj. Fold de to ender ind mod midten, så de mødes. Fold dem en gang mere, så der kommer fire lag smør. Læg dejen i køleskabet igen, vent 30 minutter igen og gentag så rulningen (på den anden led end før). Læg det tilbage på køl i 30 minutter.

Når dejen kommer ud igen, skal du lave croissanterne. Rul dejen ud til et rektangel på 15 gange 30 cm. Del dejen på midten, så du får to rektangler på hver 7 gange 30 og skær hver i 10 trekanter. Rul hver trekant sammen fra den brede ende mod spidsen, så du får 20 små croissanter.

Herfra kan du fryse dem ned, og så tage dem op, lægge dem 1,5 time i køleskabet, hvor de tør op samtidig med at hæve, og så bage dem og spise dem.

Ellers fortætter du bare fra rulningen til at lade dem hæve til dobbelt størrelse 1-2 timer, hvorefter de pensles med æg og bages ved 200 grader i 12 minutter. afkøl og nyd 🙂

-Cecilie

20170409_103033_resized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s