Små rustikke tærter/galettes med ratatouille

Jeg elsker tærte, især når bunden er hjemmelavet. Det er dog, på trods af hvor godt det end smager, lidt tungt at komme igennem en hel stor tærte, hvis man bor alene og tit spiser alene. Disse små tærter er fryseegnede og i en lille størrelse, så de passer til et aftensmåltid (med en god omgang tilbehør til). Hvis du ønsker nogle endnu større tørter, kan man selvfølgelig bare lave 4 i stedet for 6 tærter af portionen. Jeg har lavet 6 og spiser en ordentlig portion af min yndlings-rødbederåkost som tilbehør.

20170419_173212

Ingredienser:

Dej:

 • Et æg
 • 100 g smør
 • En lille smule koldt vand
 • 1 spsk salt
 • 200 g mel (100 g rugmel, 100 g hvedemel)

Fyld:

 • En halv aubergine
 • To tomater
 • En halv rød peber
 • Stødt timian og oregano efter smag
 • Salt og peber
 • Et fed hvidløg
 • En rulle gedeost
 • To-tre håndfulde grønne linser
 • Sorte oliven efter smag

Fremgangsmåde:

Smuldr smør, salt og mel sammen. Rør æg i og ælt dejen sammen. Hvis den er for tør og usammenhængende, så hæld lidt koldt vand i til dejen kan æltes sammen til en kugle.

Lad dejen hvile i køleskabet imens du klargør fyldet.

Kog linserne i 25 minutter. Klargør grøntsagerne ved at skylle og skære aubergine, tomater og peberfrugt i små tern. Hak og steg hvidløg i lidt olie, smid krydderierne ned i gryden. Lad det svitse et kort øjeblik og hæld grøntsagerne ned i gryden. Læg låg på og lad det koge sammen ved jævn varme indtil ratatouillen er blevet mør. Smag til med salt og vend oliven og linserne i.

20170419_175131

Tag dejen ud, fordel den i 6 portioner og rul dem ud til ca 5 mm tykkelse. Fordel fyldet ud på de 6 små tærtebunde. Der er meget fyld, men det ryger ikke ud under bagningen da det jo ikke er flydende. Ovenpå fyldet lægges tynde skiver af gederullen og dejen foldes nu op omkring fyldet som en lille rede. Klem hjørnerne sammen på dejen, så det bliver mere stabilt. Dryp lidt olie over og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter til der begynder at dufte dejligt af mørdej, timian og gedeost.

20170419_173019

Velbekomme 🙂

-Cecilie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s