Mit bud på verdens lækreste, mest snaskede kanelsnegle

Jeg har tænkt over hvilket fyld, ud over det klassiske kanelguf, som passer godt i en kanelsnegl. Så har jeg tænkt over, hvordan man mon bedst muligt propper mest muligt fyld ind i en kanelsnegl, og kom på en ide som, inspireret af den højt elskede vulgære ostekantspizza, pakker yderligere fyld ind i dejen. 

Opskriften er su-venlig, da der ikke bruges så dyre ingredienser, men mest noget de fleste oftest har på lageret.

20170502_194519_resized

Ingredienser

Dej:

 • 250 g hvedemel
 • 1 æg
 • 50 g smør
 • 1 dl sødmælk
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk stødt kanel
 • 25 g gær

Fyld:

 • 100 g mørk chokolade (80 eller 75 %)
 • To bananer
 • 75 g blødt smør
 • 1 spsk stødt kanel
 • 75 g brun farin
 • 100 g kokosmel

Fremgangsmåde:

Smuld gær i en skål. Lun mælken og smelt smørret og hæld det over gæren. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, kanel og mel. Rør det godt sammen så du får en smidig dej. Sæt det til hævning tildækket på et lunt sted i 30 minutter.

Hak imens chokolade meget fint, Skræl bananerne og skær dem i lange tynde skiver på langs. Kom smør, farin, kanel og kokosmel i en skål og rør det sammen til en smørbar masse.

Når dejen er hævet så drys lidt mel på et bord og hæld dejen ud ovenpå. Rul dejen meget tyndt ud i et stort rektangel. fordel banan og chokolade på den ene halvdel og fold den anden halvdel hen over. Rul det forsigtigt lidt tyndere så det også bliver presset lidt sammen.

Dernæst kommes kanelsmørret på ca to tredjedele af rektanglet du har foldet sammen. smør det jævnt ud med en kniv.

Rul dejen stramt sammen på den lange led så du får en lang rulle. Skær med en meget skarp kniv dine snegle ud i ønsket størrelse eller omkring 20. Læg dem tæt op ad hinanden i en smurt bradepande (eller to) så de ligger ned.

20170502_172520_resized

Lad dem efterhæve i 30 minutter og bag dem dernæst i en 200 grader varm ovn i 10-12 minutter. Skær dem fra hinanden og server lune med en god kop te eller kaffe 🙂

Velbekomme

-Cecilie