Cremet glasnudelret med kokos, ingefær og laks

Glasnudler er utroligt lækre, da de er så fine og lette i det. De består hovedsageligt af mungbønne-mel, hvilket gør dem glutenfri, og det kan jo være meget rart en gang imellem at give sin krop en lille pause fra gluten. Også selvom jeg egentlig ikke er tilhænger af det der diæt-fis, og at gluten ikke er så slemt, som det er udskældt til at være. 

Glasnudler er, grundet deres fine konsistens, ret så gode i salater. Men grundet det her lidt koldere sommervejr, følte jeg det nødvendigt med noget mere varmt og stærkt. Men denne ret er ikke alt for tung, fordi der er en del ingefær og gode grønne grøntsager i.

Opskriften herunder er til 4 personer, og er du alene, kan den fint holdt sig et par dage i en tæt beholder i køleskabet. Du skal dog helst nøjes med at varme det, du lige skal spise, den dag, så du undgår at genopvarme det for mange gange.

Ingredienser:

 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 pakke glasnudler
 • 1 rød chili
 • 3 tørrede limeblade
 • 4 cm frisk ingefær
 • 1 spsk fishsauce
 • 1 spsk soja
 • 2 laksesteaks uden skind
 • ca et halvt broccolihoved
 • En halv squash
 • Grønne bønner fra frost efter smag og behag (Jeg brugte en kvart pose, tror jeg)
 • 250 ml vand
 • Et drys stødt koriander
 • Et drys stødt gurkemeje

19048577_10213021949561318_207001053_o

Fremgangsmåde:

Glasnudler suger meget væske til sig, så det er en god ide at sætte dem i blød før de koges.

Riv ingefær fint, med skal hvis det er økologisk. Hak hvidløg og chili fint. Rist dette sammen med koriander og gurkemeje og limeblade i en tykbundet stor gryde i kokosolie. Skær laksen i mindre bidder og steg det i gryden. Skyl og skær broccoli og squash i mundrette stykker. Tilsæt bønner, broccoli og squash samt fishsauce og soja til de stegte krydderier og steg det ved middel varme på en pande i 10 minutter, til det hele er vendt i krydderierne. Laksen skal være gennemstegt, men grøntsagerne må gerne have bid. Tilsæt kokosmælk og skru ned for varmen. Lad det småsimre mens du koger nudlerne. De skal bare i en gryde, der er stor nok, og vandet skal bringes i kog, men de skal kun koge to minutter højst.

Skyl dem i iskoldt vand, så de holder op med at koge, og så de ikke klistrer sammen. Smid dem dernæst op til lakse-grøntsagsblandingen i gryden. vend det sammen, så godt du kan, og lad det småsimre videre til du skal servere det. Hvis det virker for fast og du ønsker en mere suppe-agtig ret, kan du tilsætte de 250 ml vand, som står på ingredienslisten.

19073152_10213021893039905_996829663_o

 

Velbekomme 🙂

-Cecilie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s