Hjemmelavet koldskål med hyldeblomst og kokos-citron kammerjunkere

Sct Hans betyder sommer, som betyder koldskål, om det er varmt eller ej. Jeg har af en eller anden grund altid tænkt, at kammerjunkere var for vulgært søde og fede i smagen, når man køber dem, og at de var et kæmpe stort projekt at lave selv. Men sidstnævnte passer jo ikke, det er virkelig nemt og virkelig lækkert!

Jeg har langt om længe fået sommerferie efter en hård bachelor eksamen. Jeg er blevet lærer, hvilket jeg lige er ved at vænne mig til! Men jeg er typen, der elsker teorier og modeller og derfor glæder jeg mig til at blive udfordret af en pædagogisk kandidat 🙂 så jeg har ferie helt indtil september, så glæd jer til, at jeg bliver meget mere aktiv med bloggen end jeg har været de sidste par måneder.

Jeg skal passe min mors dejlige labrador (igen) denne sommer i Hellerup, og så er jeg lige ved at planlægge et smut til Balkan-området med min kæreste. Så hvis I har nogen gode rejsetips, så giv meget gerne en kommentar 🙂 Jeg håber I også har lækre sommerplaner! Her er en opskrift til at forsøde sommeren med:

Til 1,5 l koldskål skal du bruge:

 •  1 l kærnemælk
 • 0,5 l tykmælk
 • 2 spsk rørsukker
 • lidt vaniljepulver, eller en halv vaniljestang (kornene heraf)
 • Fintrevet citronskal fra en øko citron
 • 2 dl hyldeblomstsaft
 • Citronsaft fra en halv citron

Fremgangsmåde:

Kom hyldeblomstsaften i en gryde og kog det ind til en sirup.

Hæld kærnemælk, tykmælk, citronsaft, sukker, vanilje og revet citronskal i en stor skål. Rør det godt sammen og tilsæt siruppen, når den er kølet lidt ned. Sæt hele molevitten i køleskabet indtil det skal spises.

Kammerjunkere (ca 45 stk):

 • Fintrevet citronskal fra en øko citron
 • 150 g hvedemel
 • 25 g smør
 • 25 g kokosolie
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 æg
 • 50 g sukker

Fremgangsmåde:

Bland mel, bagepulver, sukker og citronskal sammen. Smuldr smør og kokosolie sammen med de tørre ingredienser. Tilsæt ægget og ælt det hele sammen. Rul dejen til to pølser og lav 20-23 små, ensartede bidder fra hver. Tænd ovnen på 150 grader og rul kammerjunkerne til små kugler, som du trykker let flade og placerer på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i 15-20 minutter, til de bliver gyldne og lidt hårde at trykke på. Tag dem ud, afkøl dem og server med koldskål.

Velbekomme 🙂

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s