Tidlig efterårsrisotto

Så blev det svampesæson! Hvis du har mulighed for det, så gå ud og saml svampe til denne ret, det behøver ikke at være portobello, du bruger. Hvis du ikke har tid eller mulighed for det, så kan man heldigvis købe svampe i alle supermarkeder, så der er ingen undskyldning for ikke at lave denne risotto. Min kæreste lavede den til mig forleden aften, så det er faktisk ham der skal have credit for det her blogindlæg. Jeg blev sådan helt vildt godt tilpas og totalt okay med efterårsvejret, da jeg spiste det, så derfor fortjener det en plads på bloggen 🙂 I får opskriften her:

Ingredienser:

  • 400 g aborio-ris eller grødris
  • 1 løg
  • 2 portobellosvampe
  • 1-2 glas hvidvin
  • 1,5 l hønsebouillon
  • 1 stor håndfuld revet parmesan
  • 1 stor spsk smør og tilsvarende mængde olivenolie
  • Salt og peber
  • Ærter
  • Limesaft efter smag

Fremgangsmåde:

Rens svampene og skær dem i mundrette bidder (husk at de krymper ved tilberedning). Steg dem ved svag varme nogle minutter til de bliver møre.

Hak løget og steg det i smør og olie og tilsæt risene efter kort tid, så de vendes i smørret.

Tilsæt Vin og bring det i kog før du tilsætter bouillonen lidt ad gangen. Lad risene absorbere væden før du tilsætter mere, så undgår du at de smatter sammen. Vend ærter og svampe i risottoen samt salt og peber (måske ikke så meget salt, for der er en del i bouillonen). Rør evt en smørklat i din risotto, hvis du ønsker en mere vulgær en af slagsen, eller bare hvis det øser ned udenfor, og sommeren er lidt for trist at se på. Tilsæt parmesan, rør det sammen og smag til med lime. Server med ekstra parmesan til drys samt en god flaske hvidvin.

Velbekomme 🙂

-Cecilie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s