Lun pastasalat med mange grøntsager og mandel-pesto

Jeg må lige dele den her med jer. Det er ikke noget vildt fancy, bare noget med pesto, men det kan også gøre al mad (næsten) til et super lækkert måltid, hvis der er rigtig god, hjemmelavet pesto i. Jeg har rigtig travlt for tiden og ikke så meget tid til at købe ind og lave mad, men så har den her ret været min lifesaver de sidste par dage 🙂 Jeg har blot lavet en form for lun pastasalat, med rigtig god pesto og en masse masse grøntsager, som du lige har i køleskabet + høvlet parmesanost. Jeg vil lige påpege, at broccoli og grønne bønner er særligt gode, når det handler om pesto, men anything will do. I får opskriften her, og så håber jeg den også kan redde jer i travle perioder:

Ingredienser:

  • Pasta penne/skruer (ca 70 g pr person)
  • Grøntsager i en mængde der svarer til pastaen. (Jeg brugte grønne bønner, broccoli, rødbede/gulerødder, tomater)
  • Linser (100 g)
  • Parmesan efter smag

Pesto:

  • 70 g mandler
  • 100 g frisk basilikum
  • 100 g revet parmesan
  • 100 ml olivenolie (+ lidt mere efter smag og hvor flydende din pesto skal være)
  • Et fed hvidløg
  • Lidt vand til at hjælpe blenderen

Fremgangsmåde:

Blend ingredienserne til pesto og tilsæt lidt vand, hvis blenderen ikke helt kan overskue de tørre ingredienser. Der bliver en stor portion pesto, men det egner sig fint til nedfrysning, hvis du ikke kan spise det hele på en gang.

Skyl grøntsagerne og skær det hele i mundrette bidder. Kog linserne og sæt dem til side, når de er færdige. Kog pasta efter pakkens anvisning. Tilsæt de grøntsager, du vil have lidt tilberedte, og lad dem koge med de sidste par minutter med pastaen. Hæld vandet fra og rør pesto i pastaen. Tilsæt de sidste grøntsager + linser og bland det godt. Server med revet parmesan over.

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s