Fantastisk tandoori kylling

Jeg elsker når man kan lave mad, som rækker til flere dage (det har mange af jer nok bemærket) Især når det er sådan noget mad, der smager så fantastisk lækkert, at man glæder sig til sine rester dagen efter.

Det lidt køligere næsten efterårsagtige vejr giver mig lyst til at spise mad, som er krydret og varm og har lidt mere gods i end de friske sommerretter. Derfor lavede jeg en indisk inspireret kylling med stærk tandoori-marinade, som er virkelig nem, men skal marineres i en dags tid. Opskriften får I her:

Tandoorikylling:

 • 2 fed hvidløg
 • 1 frisk rød chili
 • 3 cm fintrevet frisk ingefær
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk koriander
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk spidskommen
 • 2 store kyllingelår med overlår og skind
 • Olie
 • 200 g yoghurt naturel (med 0,1 % fedt eller deromkring

Broccoli:

 • Et broccolihoved
 • Evt en rest andre grøntsager (jeg havde fire små kartofler jeg smed i)
 • Olie
 • 1 spsk garam masala

Raita/mynte-agurke dressing:

 • 200 g Hytteost
 • En kvart agurk
 • Salt
 • Peber
 • Et par kviste frisk mynte

Fremgangsmåde:

Hak chili og hvidløg og smid det op i en frysepose med de tørrede krydderier. Mas det og mos det hele sammen til en krydderpasta (bank på det med en kagerulle evt). Kom pastaen op i en stor skål med yoghurt. Rør det godt sammen og tilsæt så ingefær, et skvæt olie, salt og evt peber. Læg kyllingen op i skålen, vend godt sammen og lad det marinere i køleskabet i 12 timer.

Tag det ud, pak det ind i stanniol og bag det i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. I 20 af minutterne, skal broccolien bages med: Skyl det og del det i buketter (og noget af stokken kan også godt skæres i meget fine tern og spises, så du ikke har så meget madspild). Læg det dernæst i en lille bradepande smurt med olie, ven garam masala og salt i og bag det i ovnen. Vend lidt rundt med en ske undervejs.

Lav dressingen ved at skære agurk i små stykker, skylle mynten og hak det fint og rør det op i hytteosten.

Server kylling, broccoli og raita med lidt brød og evt en rødbederåkost.

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s