Spinattærte med feta og avocado

Selvom det er vegetarisk kan der sagtens være meget gods i, og denne tærte har en masse cremethed – og på den sunde måde – fra avocado og hytteost (og ja en smule feta).

Tærten er billig, nem og super mættende, hvis du vælger selv at lave bunden. Og man behøver ikke noget ekstra tilbehør til, for grøntsager er der masser af. Det skulle da lige være lidt kød til kødelskerne.

Opskriften giver en ret massiv stor tærte, jeg vil skyde på at den rækker til fire personer som hovedret (alene) eller til fires hovedret i to dage med kød til. Helst ikke fryse den ned hvis du bruger frossen spinat.

Ingredienser:

Fyld:

 • 800 g frossen spinat (helbladet)
 • En stor håndfuld hasselnødder/mandler
 • 200 g hytteost
 • 250 g feta
 • 2 spsk mælk
 • 2 æg
 • Salt og peber
 • 1 avocado
 • Lige knap et halvt broccolihoved
 • Et fed hvidløg

Dej:

 • 250 g hvedemel
 • lidt finvalsede havregryn (omkring 50 g)
 • 1 æg
 • 80 g smør i tern
 • Lidt olivenolie
 • Salt
 • Lidt vand til at binde den sammen

Fremgangsmåde:

Start med dejen: Bland mel og salt og smuldr smørret i til det får konsistens som revet parmesan. Tilsæt ægget og ælt det sammen. Tilsæt lidt vand, bare lige nok til at dejen hænger helt sammen. Tilsæt lidt olie sammen med vandet, hvis du ønsker en lidt mere fed og lækker smag. Rul dejen ud eller tryk den ned i en springform og sæt den på køl imens du laver fyldet.

Til fyldet skal du hakke hvidløgsfedet og riste det kort på e varm pande i lidt olie. Kog spinaten og lad det dryppe meget grundigt af i en si, pres resten af vandet ud og hak det groft. Skyl broccoli og skær det i små buketter. Skær fetaen i små stykker, hvis du bruger en hel blok feta. Smid spinat, æg, mælk hytteost, salt, peber, hvidløg, feta i stykker og broccoli sammen i en stor skål. rør godt rundt. Tag dejen ud og prik i den med en gaffelfør du forbager den i 10 minutter ved 200 grader. Tag den ud og fordel fyldet over. læg skiver eller skefulde avocado ovenpå sammen med hakkede mandler og/eller hasselnødder. Bag tærten i yderligere 35 minutter og server 🙂

-Ceclie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s