Match made in heaven-salat

Denne ret er opstået ved at jeg havde lyst til at eksperimentere med at videre udvikle et par matches made in heaven: Grønne bønner og sesam samt rosiner og karry. Derved måtte det jo blive en form for asiatisk-inspireret mad (grundet karry-rosin-fusionen). Så jeg tilføjede et par grønne grøntsager og lidt chili. Herudover havde jeg vilde ris på lager, som bidrager helt fantastisk til sesam, da de har en nøddeagtig lækker aroma. For at give mere struktur, dybde, mæthed og protein har jeg smidt n omgang semi-røræg i. Resultatet er en super sund, lækker og umami rissalat. Som med mange af mine andre opskrifter, er der ikke noget specifikt mål på ingredienserne, men prøv dig frem og tag så meget du kan spis og har lyst til af hver ting. Salaten kan opbevares på køl uden problemer.

Ingredienser:

 • vilde ris
 • Frosne ærter og bønner (tilsammen samme mængde som risene efter kogning)
 • Sesamfrø
 • 1-1,5 rød, frisk chili
 • 1 fed hvidløg
 • Olie til at stege i (oliven eller raps)
 • 1 Halvt hoved broccoli
 • Rosiner
 • Karry og spidskommen efter smag og behag
 • Sojasauce
 • 1 forårsløg
 • 2 æg

Fremgangsmåde:

Kog risene i 45-50 minutter i rigeligt letsaltet vand, og lad dem trække indtil du mener, at de er møre. Blancher bønner, broccoli og ærter i kogende vand. Hak chili, forårsløg og hvidløg fint og steg det på en varm pande i olie. Tilsæt krydderier, blancherede grøntsager og soja og steg alting i kort tid ved høj varme. Tilsæt rosiner og de kogte ris, og vend det sammen på panden. Sæt det til side i en stor skål. Rist sesamfrøene på den pande, du lige har brugt (for at spare lidt opvask) ved middel varme indtil de er gyldne. Vend dem over i rissalaten. Slå nu et par æg ud på panden og rør dem rundt under tilberedningen, ligesom en slags røræg. Når de er færdig skal d blandes i de resterende ingredienser. Server lun med lidt brød og peanuts. Velbekomme 🙂

-Cecilie

22662502_10214267708944524_334182564_o.jpg

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s