Små bounty-fyldte chokolader

Fyldte chokolader er den dejligste, sødeste værtindegave, men kan også bruges i en hjemmelavet julekalender eller bare en luksus mundfuld til at gøre hverdagen endnu bedre.

At temperere chokolade er rigtig nemt: man skal bare smelte 2 tredjedele chokolade ved vandbad eller svag varme, og hakke den sidste tredjedel. Når chokoladen er smeltet, skal den vendes i den hakkede chokolade, som så afkøler samtidig med at det smelter. Så nemt kan det gøres 🙂

Ingredienser:

Mørk eller lys chokolade – hellere for meget end for lidt, og mængden afhænger af, hvor meget bounty du vil lave 🙂

Bountyfyld:

  • Kokosmel
  • kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

Bland kokosmel og kondenseret mælk i en skål – ca 120 g kokos til en halv dåse kondenseret mælk, o(g så får man lavet rigtig meget bounty). Hvis du har en chokoladeform, kan du lave små delikate bountybidder med en fin form, alternativt kan du starte med at forme bountybarer i hænderne og sætte dem på køl og så overtrække dem med chokolade bagefter. Hvis du bruger chokoladeform er fremgangsmåden således: Smelt 2 tredjedele chokolade og kom det over den hakkede chokolade i en skål, der tåler varme. Hæld flydende chokolade over chokoladeformen, så alle huler fyldes helt op. Vend bunden i vejret på forme, så overskydende chokolade løber af. Sørg for at have en skål eller et stykke bagepapir under, så chokoladen kan løbe ned på noget.

Sæt chokoladen på køl. Når det er størknet kan fyldet kommes i. sørg for at der er en milimeter op til kanten, så bunden kan være der. Når du skal have bund på chokoladerne skal du igen smelte chokoladen og hælde over de fyldte chokolader, ligesom første gang. Brug evt en kniv eller dejskraber til at glatte ud med og skrabe overskydende chokolade af.

Lad det størkne, tryk forsigtigt chokoladerne ud af formen og pak ned i en lufttæt beholder. Det skal kun på køl, hvis det ellers er meget varmt omkring dem.

 

One thought on “Små bounty-fyldte chokolader

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s