Fyldte chokolader med karamel

Chokolader med karamel, der smelter på tungen, er ret gode med både mørk og mælkechokolade, så lad det være op til dine chokoladepræferencer, hvad du vælger.

Ingredienser:

  • Kondenseret mælk
  • Chokolade (hellere for meget end for lidt, for man kan jo godt genbruge chokoladerester)

Fremgangsmåde:

Den her metode kan bruges, hvis man har åbnet dåsen men kondenseret mælk. Alternativt kan du koge en uåbnet dåse, helt dækket af vand, i tre timer, og lave dulce de leche.

Varm den kondenserede mælk op, men pas på det ikke koger og/eller brænder på. Rør i det indtil det tykner. Karamellen må gerne være lidt flydende, men ikke klumpe.

Smelt 2 tredjedele chokolade og kom det over den hakkede chokolade i en skål, der tåler varme. Hæld flydende chokolade over chokoladeformen, så alle huler fyldes helt op. Vend bunden i vejret på forme, så overskydende chokolade løber af. Sørg for at have en skål eller et stykke bagepapir under, så chokoladen kan løbe ned på noget.

Sæt chokoladen på køl. Når det er størknet kan fyldet kommes i. sørg for at der er en milimeter op til kanten, så bunden kan være der. Når du skal have bund på chokoladerne skal du igen smelte chokoladen og hælde over de fyldte chokolader, ligesom første gang. Brug evt en kniv eller dejskraber til at glatte ud med og skrabe overskydende chokolade af.

Lad det størkne, tryk forsigtigt chokoladerne ud af formen og pak ned i en lufttæt beholder. Det skal kun på køl, hvis det ellers er meget varmt omkring dem.

23313408_10214415777606148_61647251_o

One thought on “Fyldte chokolader med karamel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s