DIY julekalender med fyldte chokolader til en du elsker

Jeg er gået all in og har produceret en masse forskellige fyldte chokolader, faktisk så mange (forskellige) at jeg har valgt at lave en julekalender til min kæreste. Jeg synes det er så dejligt at lave mad til nogen der nyder det, og jeg kan rigtig godt lide det der med gavegivning juleaften og i december, jeg synes det er mega hyggeligt 🙂 Her er en fremgangsmåde til hvordan man kan udforme en hjemmelavet julekalender på en simpel måde.

Julekalenderen tog lang tid at lave, men var egentlig ret nem, når først man kan den der med de fyldte chokolader. Jeg har lavet den således at jeg har lavet så mange forskellige chokolader, jeg kan komme i tanker om. Prøv evt de her:

Fyldte chokolader med karamel

eller

Små bounty-fyldte chokolader

eller eksperimenter selv med lidt forskelligt. Marcipan er altid nemt og lækkert fx 🙂

Til adventssøndagene er der noget lidt andet – diverse bountybarer og marcipanhjerter. Jeg har lagt to chokolader i hver rum og skrevet numre på dem med pynteglasur (det er ret svært egentligt, at forme de tal på en ujævn lille flade). Men jeg er ret tilfreds med resultatet 🙂

Selve julekalenderen – altså beholderen til chokoladerne, har jeg lavet ud af lim, tape, pølsebakker, en saks, fint papir, lineal, en pibe-tændstiksæske og en kuglepen.

Gør således:

klip det midterste, “flade” stykke af tallerkenerne ud, og mål dem op med tændstiksæsken, så du kan bukke tallerkenen om til en lille æske, som er åben i de to ender. Tape den sammen og gør det samme med 23 mere. Mål nu 2 cm ind i æskerne og klip dem op i de fire hjørner i den ene ende. Bøj dem ind og derefter bøj de to brede sider ud, så æsken lukkes af. De kan evt. klistres let sammen, bare symbolsk, det er til at få op alligevel. Du kan nu stable de 24 æsker til en stak med 4×6 æsker. 4 i bredden, 6 i højden.

Rundt om for at lave en ramme til æskerne, kan du bare måle omkredsen af de stablede æsker og klippe flere pølsebakker ud, lime dem sammen og bøje dem rundt om de små æsker. For at holde sammen på det hele kan du tage to tallerkener og bøje op i tre kanter, lime hjørnerne fast og placere dem bagpå således af de sider, der er bukket op, går rundt om julekalenderens sider. tag et stykke pap fra en sidste pølsebakke og klistr fas i det lille mellemrum der er mellem de to fastholdende bagstykker. tape nu det hele godt ind så det bliver ok stabilt. Det må godt se grimt ud, for der skal noget pænt papir yderst. Hvis der er noget af rammen der stikker ud over æskerne, så klip lidt af.

Brug en limstift til at lime noget pænt papir udenpå rammen samt på enkelte æskers opbukkede fronter.

Tegn tal på æskerne, læg chokolade ind fra den åbne bagende og sæt dem tilfældigt ind i julekalenderen. Til aller sidst kan du lige lægge noget pap ind imellem de 6 lag æsker, så det hele ikke ramler samen, hvis man tager en æske ud.

Giv til en du elsker 🙂

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s