Bananmuffins med hvid chokolade og hindbærfrosting

Når det er mørkt og koldt udenfor, så er det ekstra nødvendigt at have noget lækkert spiseligt på lager derhjemme. Det synes jeg i hvert fald. Jeg er, for ikke så lang tid siden, flyttet sammen med min kæreste, og derfor ryger hjemmebagen en del hurtigere ned end før. Det giver mig heldigvis rig mulighed for at øve mine pynteteknikker som et afbræk til eksamenslæsningen. På pyntefronten er det især frosting jeg øver for tiden, for det er ganske vist nemt nok at lave frosting af smør og flormelis, men det er lidt svært at ramme rigtigt med mængden af smag, man vil tilsætte, når man skal holde balancen mellem smag og konsistens, og undgå, at det bliver alt for flydende.

Her er en opskrift på de lækreste bananmuffins med hvid og lidt mørk chokolade samt en frosting med (naturlig) hindbærsmag:

Ingredienser:

Muffins:

 • 2 bananer
 • 250 g hvedemel
 • 50 g kokosmel
 • 1 spsk bagepulver
 • 2 æg
 • 100 g hvid chokolade
 • 20-50 g mørk chokolade
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 75 g smør
 • 0,5 tsk salt

Frosting:

 • 1-1,5 dl frosne hindbær
 • 75 g. smør
 • 300 g. flormelis

27265003_10215085627791984_397016832_o

Fremgangsmåde:

Mos bananerne med en gaffel i en skål. Smelt smørret ved lav varme og hæld så alle muffin-ingredienser, undtagen chokolade, op til bananerne.Rør det grundigt rundt med en røremaskine. Hak chokoladen groft og smid det op i skålen. Vend det hele sammen.

Tænd ovnen på 190 grader og fordel dejen i 12-14 muffinsforme. Bag dem i 17-20 minutter, og se jævnligt til dem undervejs. Når de er lidt gyldne på toppen, og når du kan stikke en gaffel i uden at der hænger dej ved, er de færdige. De må endelig ikke få for meget.

Stil dem dernæst til afkøling imens du laver frostingen: Skær smør i små tern og hæld 250 g. flormelis og al smørret sammen i en skål. Pisk det sammen, først meget forsigtigt og så med almindelig hastighed. Det skal piskes helt sammen til en cremet, ensartet masse.

Hæld hindbærrene op i en gryde med en lille smule vand i bunden og giv dem et opkog. si kernerne fra. Tilsæt lidt hindbærsaft ad gangen, lad 1-2 spsk af saften være tilbage, for det bliver måske for flydende hvis du tilsætter det hele. Tilsæt de sidste 50 g. flormelis undervejs. Hæld den færdige frosting i en sprøjtepost med stjerneformet tylle, og læg det på køl kort tid (5-15 minutter).

Pynt dine muffins med hindbærfrosting og evt frysetørrede hindbær. Server og nyd!

-Cecilie

27335281_10215085630152043_1235690980_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s