Grønne madpandekager med oksekøds-grøntsagsfyld

I går lavede jeg sådan noget aftensmad, som startede med at jeg havde lidt stegt hakket oksekød i køleskabet, som skulle bruges. Men til hvad? Jeg er på nul-madspild, så det skulle i hvert fald ikke i skraldespanden, det fejlede jo ingenting…

Så shoppede jeg lidt mellem opskrifter med søgeordet “oksekød”, fandt en opskrift, hvoraf jeg har ændret på næsten alle ingredienser grundet noget allergi og noget jeg i forvejen havde på lager og derfor ville benytte. Den opskrift jeg var inspireret af var en slags spinat pandekager rullet sammen om noget fyld med noget tex mex krydderi og ind i ovnen gratineret. Det lød ret lækkert, men det her er blevet noget helt andet og forbløffende lækkert eftersom jeg faktisk ikke havde prøvet den sammensætning af ingredienser før. Her er opskriften, og det er et ganske smukt og sundt måltid, pakket med protein og grønt:

29390926_1553590334753710_1103722176_o

Opskriften er til 4 personer.

Pandekager:

 • 100 g hakket frossen grønkål
 • 3 store æg eller 4 små
 • 150 g. hvedemel
 • 4 ml mælk
 • Lidt salt og peber
 • Et godt skvæt olie eller smeltet smør

Fyld:

 • 400 g hakket kød, okse-, grise, – kalve-, eller kyllingekød
 • 4 rødbeder
 • 100 g. ærter
 • Lidt vand
 • 150 g hytteost
 • 2 tsk stødt koriander
 • Salt og peber
 • Evt lidt revet ost

Topping:

 • Blandede salatbade, oliven og en frisk tomat
 • En spsk tahin blandet op med samme mængde vand og lidt salt.

Fremgangsmåde:

Start med at tø grønkålen op på en tør pande ved middel temperatur og jævn omrøring. Blendernæst alle ingredienserne til pandekagerne sammen og tænd ovnen på 200 grader. Beklæd to bradepander med bagepapir og fordel dejen i klatter så det svarer til 7 små tykke pandekager, de skal være 10 cm i diameter ca, og er ret faste i konsistensen, så de flyder ikke sammen. De skal bages i den varme ovn i 20 minutter.

Imens kan du lave fyldet: Rist kødet på en varm pande med en lille smule olie. Drys koriander over og skræl, skyl og riv rødbederne hen på panden. Hæld lidt vand ved og kog det op. tilsæt ærter og salt og evt peber og rist det videre til det hele er blandet godt sammen og mørt. Rør hytteosten i og lad det stå ved svag varme indtil du serverer det.

Skyl salaterne og tomaten. Hak tomaten, og læg salat, tomat og oliven på et fad.

Pisk tahin, vand og salt sammen med en gaffel.

Riv evt lidt ost over pandekagefyldet og server 🙂

 

-Cecilie

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s