Salat med sort quinoa og smørstegt spidskål

Folk der er bange for kål skal give det en chance mere. Det handler mest af alt om at tilberede det ordentligt, så det får et lækkert og friskt strejf væk fra gammeldags stuvet kål. Jeg spiser selv ikke så meget kål, men det er mest fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge et kæmpe hvidkålhoved til. Derfor,når jeg køber kål af en eller anden art, falder jeg tit for spidskål, da det er overkommeligt i størrelsen og ikke mindst rigtig lækkert,

både råt og fintsnittet i salater og som let tilberedt med en dejlig smørstegt overflade. Sidstnævnte er noget jeg tit forbinder med dansk sommer: en af de råvarer der er lækrest som småt nyt dansk grønt og som tilbehør til frisk fisk. Her får i den i en varm og mættende quinoasalat krydret med stødt dild og med sprøde gulerødder og cremet avocado.

Ingredienser:

 • 70 g. sort quinoa
 • 10 gode oliven med sten
 • En gulerod skyllet og i skiver
 • En halv avocado i tern
 • En smule kønne salatblade, mest til pynt
 • 8 tynde skiver squash
 • En øko citron
 • 1 tsk stødt dild
 • Et kvart spidskål, skyllet og skåret i kvarte og/eller mindre stykker
 • Smør
 • Olivenolie
 • Salt

Tilbehør: brød

Fremgangsmåde:

Kog quinoaen som anvist på pakken. Kom olie og dild på en varm pande og sted krydderiet i kort tid før avocado, oliven, squash, quinoa og gulerod tilsættes. Steg det til avocadoen bliver mere cremet i konsistensen og til squashskiverne bliver møre. Kom det på en pæn tallerken med salat i siderne. 20180722_162730

Damp først spidskålen i en gryde med kogende vand i bunden i 2 minutter. Dræn vandet fra, tilsæt en stor tsk smør og salt og rist det med låg på i 3-5 minutter ved middel varme. Tjek undervejs og stop, når kålen har fået en gylden overflade.

Læg et par stykker spidskål over salaten og riv, med juliennejern, lidt citronskal over.

Server med brød (eller uden) og evt fisk af en art.

Velbekomme 🙂

-Cecilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s