Karamelliserede rejer i krydderurtesalat

Brun farin har en eller anden magisk effekt, når det kommer på panden; det smelter ligeså stille og bliver langsot omdannet til en ubeskrivelig, mørk og rund karamellignende coating til hvad det end møder på sin vej. Her får rejerne glæden af at blive smækre lækre og serveres med friske krydderurter og sød og saftig ananas, som giver det perfekte modspil til sødmen. Salaten er perfekt til en dag, hvor det er så ubeskriveligt varmt, som nu.

2 personer.

Ingredienser:

 • En halv pose kæmperejer
 • En kvart pose edamamebønner (bælgede)
 • Peanuts
 • 2 tomater eller 6 cherrytomater
 • 2 håndfulde mynte
 • 2 håndfulde koriander
 • 1 spsk soja
 • 2 spsk citron eller limesaft
 • 1 cm frisk ingefær, fint revet
 • 2-3 skiver ananas
 • Chilipulver
 • 1 tsk brun farin

37838156_10216691208530499_594754959342305280_n

Fremgangsmåde:

Tø rejer og bønner op og steg det på en varm pande med chili. Når rejerne er næsten møre kommes farinen på panden og smelter sammen med rejer og bønner. Tilsæt tomaterne i kvarte eller ottendedele og lad dem stege med til de bliver møre og blandet sammen med de andre ingredienser.

Skyl krydderurterne og læg bladende i et fad. Skær ananas ud i små tern/trekanter og bland det med krydderurterne. Fordel de varme ingredienser over og bland soja, ingefær og citron godt ved at bruge en shaker eller et syltetøjsglas. Hæld, hvis du vil, lidt olie i dressingen, så bliver det lidt tungere.

 

Fordel peanuts henover salaten og server 🙂

-Cecilie

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s